Sommerhusferie på Kreta

Utroligt nok findes der faktisk et marked for sommerhuse på den græske ø Kreta, hvor mange turister valfarter til hvert år for at holde ferie og nyde solen, stranden og det generelt herlige varme klima. Når man ønsker at planlægge en ferie på Kreta, så skal man jo arrangere overnatning, hvor de fleste tidlige blot indkvarterede sig på et hotel, hvor der automatisk var styr på det hele. Man skal være lidt mere selvstændigt tænkende, hvis man mere er til sommerhusferie. Men der er faktisk fordele ved at bo i sommerhus, da det oftest er noget billigere end hoteller, samtidig med at man kan nyde en mere privat atmosfære. I et stort sommerhus kan man også bo en hel familie samlet, så enten lejer man et sommerhus på nettet, eller andre gange kan man bytte sommerhus med bekendte, og nogle mennesker køber faktisk også sommerhus på øen, som man så evt. kan udleje eller dele med andre. Prisniveauet for øjeblikket er meget lavt, da den græske økonomi er meget svag, så investeringen kan faktisk være ganske udmærket. Men hvad er det så, der trækker så mange mennesker til Kreta hvert år?

Derfor er Kreta vidunderlig

Kreta er en stor græsk ø i Middelhavet, så her findes der masser af herlige sandstrande i et varmt klima, således omgivelserne indbyder til en perfekt strandferie, og der findes faktisk sol året rundt på Kreta. Mange rejser til Kreta på grund af strandferien, men Kreta har også en skøn og betagende natur med smukke palmeklædte strande samt fascinerende bjerge og dale herunder Samaria kløften, som er ikke mindre end 16 km lang. Man kan opleve kløften på en vandretur i området, men andre vælger at leje en bil eller cykel, så man nemt kan komme rundt og nyde landskabet, som domineres af uspolerede bjerglandskaber, appelsinlunde og marker med oliventræer. Som i resten af Grækenland kan man her på øen nyde god mad fremstillet af friske råvarer på de mange restauranter og cafeer, hvor man kan nyde frisk fisk, grøntsager og ikke mindst friske oliven. Så man oplever altså ikke hele Kreta fra et hotelværelse, det er bedre at bo i sommerhus, hvor man kan have mere privatliv og plads.

Hvordan booker man så sommerhus på Kreta?

Der findes flere hjemmesider med bureauer især udenlandske, som man kan kontakte, men der findes faktisk det danske rejsebureau Sunweb, som har specialiseret sig i Kreta rejser, som man selv på en nem måde kan skræddersy på hjemmesiden. Man kan vælge dato for ferien, antal personer, om man ønsker hotel eller forplejning. Så hvis man ønsker at rejse til Kreta og holde ferie, så gå ind på Sunwebs Kretaside, hvor man kan finde gode tilbud på rejser til Kreta. De har afgange til hele 8 forskellige byer på Kreta, og man kan på deres hjemmeside eventuelt booke hotel samt en dansktalende guide.

Skriv en kommentar