Leasing af bil kan redde sommerhusferien

Privatleasing er en forholdsvis ny metode på bilmarkedet, hvormed det er muligt for private at lease biler i kortere eller længere tid efter nogenlunde samme regler og betingelser, som erhvervslivet har anvendt i mange år til erhvervsleasing. Private kan dog ikke fradrage leasingudgifterne i nogen regnskaber, men alligevel kan private opnå fordele med leasing af bil. I visse tilfælde kan det direkte være en ulempe med leasing af bil, så her vil alle fordele og ulemper blive beskrevet. Hvis man akut har brug for en bil i et par måneder til en vigtig sommerhusferie i den anden ende af landet, eller hvis man lige har måttet skrotte den gamle udtjente bil, så er det ikke sikkert, man lige nu er parat eller har økonomi til at købe en ny bil, men man skal jo stadig passe job og familie, så ofte er der brug for en bil i hverdagen, også kan man jo heldigvis foretage leasing af bil som privatperson eller som firma.

Leasingkonceptet kort fortalt

Normalt kan man anskaffe en bil på 3 måder:

  1. Købe en bil (kontant eller afbetaling)
  2. Leje en bil hos biludlejning
  3. Lease en bil hos bilforhandleren

Normalt lejer man en bil, hvis man kun skal bruge den i en weekend, en uge eller 2, men skal man anvende en bil i flere måneder, så leaser man en bil. Har man brug for den samme bil i mere end 3 år, så kan det faktisk bedst betale sig at købe en bil. Så derfor kan man ofte stå i den situation at have brug for en tænkepause mht. bilkøb men alligevel have brug for en bil i dagligdagen, og i denne periode kan det svare sig med leasing af bil. At lease er en mellemting mellem køb og leje af bil. Man opnår lejerens fordele men købernes økonomi men uden risikoen for værditab. Man leaser normalt kun nye eller nyere biler, og en leasingperiode har normalt en varighed på 1-36 måneder. Efter leasingperioden ejer leasingselskabet stadig bilen, og leasingtageren starter ofte forfra med en ny bil. Det koster typisk en førstegangsydelse på 10 % af bilens nypris samt månedlige leasingydelser på 1 % af bilens nypris. Derved kan man på en nem måde få råd til at køre i en stor moderne bil, som man normalt ikke før have råd til. Audi er nok et af de bilmærker, som er mest anvendte til leasing, da mange ikke har råd til at købe Audi kontant, men med de lempeligere leasingvilkår er det attraktivt for mange at komme rundt i elegant stil med en Audi, som kan leases fra 2.500 kr. om måneden og opefter, og man kan finde flere oplysninger om leasing af bil hos Audi på deres hjemmeside.

Fordele og ulemper

Fordelene ved leasing af bil er, man kan have adgang til en ny bil uden at have risiko for værditab ved salg, som bilkøbere har. Desuden slipper man for uventede udgifter og spekulationer grundet reparationer og serviceeftersyn, som leasingselskabet står for. Man kan altså som leasingtager nemt og enkelt overskue de månedlige udgifter til bil, og derved kan man nemmere have råd til en stor dyr bil i en begrænset periode, som man tidligere ikke havde råd til at købe. Hvis man til gengæld har samme kørselsbehov i længere tid end 3 år, så er leasing af bil normalt ikke længere end fordel, da man billigere kan købe en ny bil og betale de månedlige afdrag på denne. Både firmaer og private slipper også for at have bundet likvid kapital i en bil, hvis man leaser denne.

 

 

Skriv en kommentar